TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Hisarcıklıoğlu’dan Türkiye Ekonomisi Üzerine Önemli Açıklamalar

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” olarak seçilen Erzurum’da gerçekleştirilen Palandöken Ekonomi Forumu’nun ikinci gününde yapılan “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” özel oturumuna moderatörlük yapan Hisarcıklıoğlu, oturuma küresel iş camiasından katılımcıların olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, “Son dönemde yaşanan karmaşalara rağmen, Türkiye’nin ekonomisi sürekli büyüme gösteriyor. Milli gelirimiz geçen yıl rekor seviyeye ulaşarak 1,3 trilyon dolara yükseldi. Türkiye’nin sunduğu fırsatlar ve gelecek vizyonu göz önüne alındığında, ülkenin ekonomik potansiyeli oldukça yüksektir” dedi.

Üretim ve İhracat Kapasitesinde Türkiye’nin Önemi

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünya genelinde birçok sektörde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayarak, üretim ve ihracat kapasitesinin lider seviyede olduğunu belirtti. Ülkenin sahip olduğu üretim çeşitliliği ve pazar çeşitliliği, Türk girişimciliğinin gücünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, dünya genelinde rekabetçi bir şekilde ürün ve hizmet sunan nadir ülkeler arasındadır.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, özel sektörün artık sadece yerel aktör olmanın ötesine geçtiğini ve Türkiye’nin geniş coğrafyada önemli bir üretim ve ihracat kapasitesine sahip lider ülke konumunda olduğunu belirtti.

“Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz. Yeşil ve dijital dönüşüme öncelik verilmesi, küresel rekabet gücümüzü artırmak adına büyük önem taşımaktadır” diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 15 yıldır kesintisiz bir ekonomik büyüme gösterdiğini ve geleceğe dair umutlu olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetiminin kararlı duruşu ve rasyonel politikaların yanı sıra, yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücünü artırmanın önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin gelecekteki potansiyelinin parlak olduğunu ifade etti.

Related Posts

Çin’de sanayi şirketlerinin karı arttı

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, yılın ilk 2 ayındaki gerilemenin ardından ilk çeyreği artışla tamamladı.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan deprem fırsatçılarına ceza

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen depremler neticesinde deprem çantası ve çadır denetiminde bulundu. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza kesileceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir