Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı Başladı

Kadınların Dijital İş Gücüne Katılımını Artıran Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle gerçekleştirilen Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı, kadınların dijital iş gücüne katılımını artırmayı amaçlayan örnek bir eğitim modeli olarak hayata geçiriliyor.

Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden üniversite son sınıf öğrencileri ve mezun 50 kadın, “İş ve Veri Analisti” olarak yetiştiriliyor. Katılımcılar, Uluslararası İş Metodolojisi, Veri Analizi, Verinin Görselleştirilmesi gibi konularda kapsamlı bir eğitim alıyor; aynı zamanda veri görselleştirme alanındaki teknik donanımlarını geliştirebilecekleri eğitimlerle destekleniyor.

9 Nisan’da başlayan eğitim süreci Haziran sonunda tamamlanacak. Program çevrim içi ve yüz yüze formatlarda yürütülüyor. Samsun’daki Vizyon Atölyesi ise 18 Nisan’da gerçekleşti. Atölye çalışmasında katılımcıların liderlik, öz bilinç, öz denetim ve vizyon oluşturma becerileri geliştirildi.

Program, iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşma, birebir mentörlük ve işletmelerle proje geliştirme fırsatları sunuyor. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, çeşitli sektörlerde nitelikli istihdam için hazır hale gelecek.

Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı, kadınların kariyer gelişimine ek olarak bölgesel kalkınmaya da katkı sağlamayı hedefliyor. – SAMSUN

Related Posts

Küresel askeri harcamalar arttı

Küresel askeri harcamalar, jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2024’te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolarla rekor yeniledi.

Çin’de sanayi şirketlerinin karı arttı

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, yılın ilk 2 ayındaki gerilemenin ardından ilk çeyreği artışla tamamladı.

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir