Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu Aracılığıyla 64 Milyar Liralık Kredi Toplam 85 Firmadan Geri Alamadı

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile toplamda 64 milyar liralık kredi verdiği 85 firmadan geri ödeme alamadı. Firmalar borçlarını ödemediğinde Garanti Fonu da bu durumu ‘’Banka eksik işlem yapmış’’ diyerek kredileri üstlenmedi. Banka hesapları ve Sayıştay raporunda kodlanan firmalardan toplamda 64 milyar lira geri alınamıyor.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürüne Sert Sorular Yöneltti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürü Serdar Üstünsalih’e, ‘’Bin lira kredi kartı borcu olan vatandaşlara icra gönderiyorsunuz. Garibana şahin muamelesi yaparken, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz. Bu imtiyazlı firmalar kimler?” diye sordu. Tahtasız, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların borç batağında olduğunu ve icra dosyalarının her geçen gün arttığını belirtti.

  • 143.6 Milyar TL Kredi Kullandırıldı

“Vakıfbank, 2017 yılından bu yana Kredi Garanti Fonu aracılığıyla toplamda 143.6 milyar TL kredi kullandırdı. Bu krediler arasında yer alan 85 firma, toplamda 64 milyon TL kredi kullanmış ama geri ödeme yapmamıştır. Bankanın hatalı işlemleri nedeniyle Kredi Garanti Fonu, bu kredileri üstlenmemektedir. Sorumlularla ilgili olarak Sayıştay raporunda soruşturma açılması talep edilmektedir. 85 firma için bilinçli olarak hataya düşülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. Gariban vatandaşın bin liralık kredi kartı borcu için icra işlemi başlatan banka, bu kadar büyük miktarlardaki borçlarla ne yapıyor? Garibana şahin, iktidarın yakın olduğu firmalara kuzu kesilmektedir.”

İşte Mysterious Company’den Özgür Karabat

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay’ın bulguları üzerine gizemli bir firma hakkında şunları söyledi: “Sayıştay raporunda belirtilen 10 milyar 546 milyon liralık kredi var. Bu kredi, Erzurum şubesinden kullandırılan bir kredi olarak bilinmektedir. Başlangıçta 300 milyon dolar karşılığı orta vadeli kredi verilen firmanın, yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucunda tekrar yeni bir kredi alması dikkat çekicidir. Bu durumda şirketin 10 milyar lira civarında borcu olduğu düşünüldüğünde, piyasalarda bilinmemesi ne kadar normaldir?”

Related Posts

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

BTK’dan eSIM sağlayıcılarına erişim engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), farklı eSIM hizmet sağlayıcılarına erişim engeli getirdi.

Borsa günü yükselişle tamamladı: En çok kazandıran sektör finansal kiralama faktoring oldu

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 0,26 yükselerek günü 10 bin 358,46 puanla tamamladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,34 ile finansal kiralama faktoring olurken, toplam işlem hacmi 113,6 milyar lira oldu.

Bakan Kurum Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı’na katıldı: Birikimlerimizi paylaşmaya hazırız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kalıcı barışın sağlanmasını istediklerini ve bu barış çerçevesinde Ukrayna’nın yeniden inşası ve kalkınması için Türkiye’nin bilgi ve birikimlerini aktarmaya hazır olduğunu söyledi.

Kahve fiyatlarına zam sinyali

Trump’ın tarifeleri kahve fiyatlarını vurdu. ABD’den Brezilya’ya yüzde 50 gümrük vergisi haberi emtia kahve fiyatını yükseltti.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı