Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştiriyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın insanların işlerini nasıl etkileyebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Yapay Zeka, Bazı İnsanların İşini Elinden Alacak”

Yapay zekayı “bilgisayarların insan gibi davranması” olarak tanımlayan Akadal, bu teknolojinin özellikle programlama alanında önemli avantajlar sağladığını belirtti. “Yapay zeka, programlama dünyasında bazı insanların işini elinden alacak” diyen Akadal, ancak kritik detaylar için halen uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da ekledi. Yazılım geliştirmede işin %80’inin, %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini de belirtti.

“Tekrarlı Süreçlerin Tamamını Yapay Zekaya Devredebiliriz”

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkili olduğunu vurgulayarak, “Aynı işi sürekli tekrarladığımız durumlar için yapay zeka çözümler sunuyor” dedi. Gelecekte tercih edilecek mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak, tasarım, geliştirme ve kişisel beceriyi öne çıkaran işler olduğunu belirtti. “Belirli bir alanda uzman olmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” dedi.

“Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi Çok Güçlü”

Akadal, yapay zekanın hem bireysel hem de kurumsal anlamda büyük değişimler yaratacağının altını çizdi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduklarını ifade etti. “Az gelişmiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeye göre daha iyi bir girişim çıkabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Küresel askeri harcamalar arttı

Küresel askeri harcamalar, jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2024’te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolarla rekor yeniledi.

Çin’de sanayi şirketlerinin karı arttı

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, yılın ilk 2 ayındaki gerilemenin ardından ilk çeyreği artışla tamamladı.

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir