Deri konfeksiyon sektörü katma değerli üretimle ihracatı artırdı

Türkiye Deri ve Kürk Modası Fuarı, Antalya’da Firmaları ve Yabancı Alıcıları Buluşturdu

Türkiye Deri Konfeksiyonları Derneği (TDKD) tarafından organize edilen “14. Deri ve Kürk Modası Fuarı”, yerli firma temsilcileriyle 1500 yabancı alıcıyı Antalya’da bir araya getirdi.

Fuarın hem katılımcılarından hem de İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) başkanı olan Karaca, deri ve deri mamullerinin ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ve tabakhane gibi 4 ana sektörden oluştuğunu belirtti ve geçen yılı 1 milyar 570 milyon dolarlık ihracatla tamamladıklarını açıkladı.

Karaca, katma değeri yüksek bir ihracat performansı sergilediklerini vurgulayarak, özellikle deri konfeksiyon sektöründe güçlü pazarlara odaklandıklarını ve bu stratejinin meyvelerini almaya başladıklarını dile getirdi.

Deri konfeksiyon sektöründe yılın ilk 4 ayında 44,5 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini belirten Karaca, bu rakamın geçen yıl aynı dönemde 31 milyon dolar civarında olduğunu ifade etti.

2025’e olumlu bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Karaca, “Deri konfeksiyon sektörümüz geçen yılı neredeyse hiç kayıp yaşamadan kapattı ve 2025’in ilk 4 ayında %44’lük bir büyüme gösterdi. Bu, dünyadaki genel ekonomik zorluklara rağmen sektörümüzün başarısı için son derece önemli.” dedi.

Pazar çeşitliliğine ve yüksek hacimli ithalat yapan ülkelere yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Karaca, geçen yıl en fazla ihracat yapılan ülkenin ABD olduğunu ve bu ülkeyi doğu bloğu ülkelerinin izlediğini söyledi.

Karaca, e-ticaretin sektör için büyük bir hedef olduğunu ve bu alanda yoğun çalışmaların sürdüğünü belirtti. Küresel ticaretin önemli bir bölümünün artık e-ticaretten gerçekleştiğine dikkat çeken Karaca, “Dünyaya tek bir tıklamayla ulaşmak istiyoruz ve hedeflerimizi bu doğrultuda belirliyoruz.” dedi.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Sarıgül’den Katma Değer Vurgusu

TDKD Başkanı Sarıgül, sektörlerinin katma değerli ürün üretimine odaklandığını belirterek, dünya genelinde benzersiz ürünler üretmeye başladıklarını söyledi. Sarıgül, mücevherat sektöründen sonra katma değeri yüksek olan ikinci bir sektör olduklarını vurguladı ve şunları ekledi:

“Fiyat rekabetinden uzaklaşıp katma değeri yüksek ürünler üreterek küresel rekabet alanındaki yerimizi sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Kanada ve ABD, sektörümüz için önemli bir pazar haline gelmeye başladı. Bu potansiyeli daha da genişletmeye çalışıyoruz. ABD, en büyük hedef pazarlarımızdan biri.”

Related Posts

Devlet desteğiyle üretime başlayan hemofili hastası girişimci siparişlere yetişemiyor!

Van’ın Gevaş ilçesinde devlet desteğinden faydalanarak 91 kovanla arıcılığa başlayan hemofili hastası 31 yaşındaki Fatih Can, 2 yılda kovan sayısını 150’ye çıkarmasına rağmen siparişlere yetişmekte zorlanıyor.

Sakalınız tuvaletten daha mı kirli? Bilim ne diyor?

Dünya çapındaki araştırmacılar yüz kıllarında yaşayan mikrobiyal popülasyonu incelemeye başladılar. Sakalların tuvaletlerden veya hatta köpek kıllarından daha fazla mikrop içerebildiği ortaya çıktı. Ancak her şey o kadar da net değil. Sakal, yiyecek …

Füzeler pompayı vurdu akaryakıta yine zam geliyor. Dün benzine bugün de motorine yapılmıştı

Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Brent petrolün varili bugün 74.23 dolardan işlem görüyor. Ne kadar daha yükseleceği ise belirsizliğini koruyor. Dün benzinin litre fiyatına 1 lira 46 kuruş, bugün de 1 lira 49 kuruş zam yapıldı. Son dakika …

TCMB rezervleri art arda beşinci haftada da yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 5 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 689 milyon dolar artışla 155 milyar 879 milyon dolara çıktı.

70 yıllık kozmetik devi finansal darboğazda: Yeniden iflas sürecine girdi

Türkiye’nin köklü kozmetik markalarından Hunca, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. 1957 yılında kurulan ve zamanla geniş ürün gamıyla uluslararası arenada da bilinir hale gelen şirket, ekonomik dalgalanmalar ve yüksek …

Bu işi yapanlar paraya para demiyor! Öğrenenler işlerini bırakıp bu işe yöneliyor

Ev temizliği için gündelikçi çalıştırmak artık birçok kişi için lüks hale geldi. Özellikle çalışanların sıkça başvurduğu bu hizmette fiyatlar son dönemde adeta uçuşa geçti. Gündelik temizlik ücretleri 3 bin TL’den başlayıp, işin kapsamına göre 4 bin …