Deprem çantası ve çadırlarına saatler içinde zam yapıldı

Silivri Depremi Sonrası İstanbul’da Paniğe Neden Oldu

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da korku ve endişeye yol açtı. Kentin çeşitli bölgelerinde hissedilen deprem nedeniyle binlerce insan geceyi sokakta geçirdi. Kimi insanlar parklarda ve bahçelerde konakladı, bazıları ise çadır kurarak ya da araçlarında sabahlayarak güvende kalmayı tercih etti.

Depremin Ardından Acil Durum Malzemelerine Talep Arttı, Fiyatlar Yükseldi

Depremin etkisiyle vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu ürünler arasında çadırlar ve deprem çantaları bulunmaktadır. E-ticaret sitelerinde bu ürünlerin satışlarında büyük bir artış görüldü. Ancak bu talep patlaması maalesef bazı satıcılar tarafından fırsata çevrildi.

Acil Durum Ürünlerinde Anlık Fiyat Artışları Dikkat Çekiyor

NTV’nin haberine göre, bazı e-ticaret platformlarında ürün fiyatları kısa sürede değişiklik gösterdi.

“Örneğin dün bir e-ticaret sitesinde 373 liraya satılan bir acil durum çantasının fiyatı, depremin ardından bugün 465 liraya yükseldi.”

Acil durum çantalarında olduğu gibi, ilk yardım setlerinde de benzer fiyat artışları meydana geldi.

“Deprem öncesi 219 lira olan bir ilk yardım seti, bugün 389,50 liradan satışta.”

Çadırlarda da Fiyatlar Arttı

Depremin ardından çadırlara talep artınca fiyatlar hızla yükseldi.

“Örneğin iki odalı ve 10 kişilik bir çadır, deprem öncesinde 8.711 liradan satılıyordu. Ancak aynı çadırın fiyatı bugün 9.480 liraya yükseldi.”

Emlak Sektöründe Hareketlilik: Fiyatlar Değişiyor

Depremin etkileri sadece alışverişle sınırlı kalmadı; İstanbul’daki gayrimenkul piyasası da sekteye uğradı. Özellikle sağlam zeminli bölgelerdeki satılık ve kiralık konutlara olan talep artarken, fiyatlardaki yükselişe karşı devlet uyarıda bulundu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu dönemde, fırsatçılık amacı taşıyan, vatandaşlarımızın mağduriyetinden yararlanmaya yönelik hiçbir eyleme izin verilmeyecektir.”

Gürcan, haksız kazanç elde etme girişimlerine karşı ciddi önlemler alındığını da vurgulayarak, “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarını yakından takip ediyoruz. Fahiş fiyat artışı yapan tüm kişilere idari yaptırımlar uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

Küresel askeri harcamalar arttı

Küresel askeri harcamalar, jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2024’te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolarla rekor yeniledi.

Çin’de sanayi şirketlerinin karı arttı

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, yılın ilk 2 ayındaki gerilemenin ardından ilk çeyreği artışla tamamladı.

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir